Intrekken verzonden mail vaste optie in Gmail

1 juli 2015 | Door redactie

Liefhebbers van Gmail Labs hadden weliswaar al langer de optie om verzonden e-mails in te trekken, maar nu is de functie dan uitgerold voor alle gebruikers. Met de functie heeft u nog tijd om van gedachten te veranderen nadat u een e-mail heeft verzonden; u kunt u die nog terughalen.

Voortaan heeft u even bedenktijd als u een e-mail met Gmail verstuurt. Er is namelijk een optie toegevoegd om het verzenden ongedaan te maken als u er snel bij bent. Misschien komt die functie u bekend voor. Het terugtrekken van e-mails werd namelijk sinds een paar jaar door gebruikers getest via Gmail Labs. De bètaversie was dus al langer beschikbaar voor wie die wist te vinden. Maar nu is de optie om verzonden e-mails terug te halen een standaard onderdeel van Gmail geworden. Nadat u een bericht de deur uit heeft gedaan, verschijnt er een knop met de tekst ‘verzenden ongedaan maken’ in beeld.

E-mail terughalen zo lang knop in beeld is

Zo lang de knop zichtbaar is, kunt u de e-mail terughalen. Maar is de knop verdwenen, dan is uw bericht onherroepelijk onderweg naar de ontvanger. U moet de functie wel inschakelen om die te kunnen gebruiken. Dat doet u door op het tandwieltje te klikken en voor ‘Instellingen’ te kiezen. Als u naar beneden scrollt, kunt u een vinkje zetten bij ‘Verzenden ongedaan maken inschakelen’. U kunt ook meteen aangeven hoe lang u de mogelijkheid wilt hebben om het versturen van een bericht te kunnen annuleren (5, 10, 20, of 30 seconden).