Krijg scannen met de smartphone onder de knie

De scanner heeft u allang niet meer nodig om te declareren. Bonnetjes scant u veel makkelijker in met uw smartphone. Alleen kan het knap lastig zijn om een bonnetje scherp, recht en leesbaar op de foto te zetten met een smartphone. Als u de juiste apps uitkiest, hoeft u daar gelukkig niet naar om te kijken.

13 maart 2015 | Door redactie

Een foto van een toegangskaartje maken voor het declareren, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is het bijna onmogelijk om het kaartje met een mobiele telefoon volledig recht op de foto te krijgen. En met een beetje pech is uw bureau nog op de achtergrond te zien. U bent dus nog veel tijd kwijt aan het nabewerken van de scan. Denk aan bijsnijden, draaien en scherpstellen.

App snijdt scan automatisch bij

Om uzelf al dat werk te besparen, kunt u een scan-app uitkiezen die foto’s automatisch bewerkt. De Google Drive-app snijdt foto’s bijvoorbeeld automatisch bij en maakt ze scherper. Andere bewerkingen moet u helaas nog wel zelf doen. En houd er rekening mee dat uw scans automatisch worden opgeslagen in de cloud. Voor de iPhone en de iPad is er naast Google Drive voor iOS ook een andere app beschikbaar: Evernote Scannable. Die app helpt u al tijdens het maken van de foto door een blauw vlak te plaatsen over het gebied dat op de foto komt. Na het maken van de scan bewerkt de app de foto automatisch net als Google Drive.