Laat app-notificaties uw leven niet beheersen

10 juli 2015 | Door redactie

Als u een smartphone of tablet heeft, wordt u bedolven onder de notificaties. Er is bijna geen app te vinden die niet om de haverklap een melding geeft voor het een of ander. Wordt u gek van het constante gepiep en getril van uw toestel, zet bepaalde notificaties dan snel uit.

Agendaherinneringen, updates, nieuwe e-mails; smartphones en tablets geven bijna doorlopend meldingen van apps of van het besturingssysteem. Dat is niet gunstig voor uw productiviteit omdat u afgeleid raakt door het piepje of trilgeluid van uw apparaat en vaak toch even op het scherm kijkt. Dat is negen van de tien keer zonde van uw tijd, want de meeste notificaties tonen onbelangrijke informatie.

Zet onbelangrijke notificaties uit

Daarom kunt u beter de notificaties van bepaalde apps uitzetten. Dat kunt u doen in de app zelf of via de instellingen van uw telefoon. Zet niet alle notificaties uit, want u wilt het natuurlijk wel weten als er nieuwe WhatsApp-berichten van uw collega’s zijn binnengekomen. Ook wilt u nog steeds herinnerd worden aan taken die u in de Agenda heeft ingevoerd.