Laat Apple niet al uw kaarten zien

Eigenlijk is een iPhone of iPad maar half zo leuk als u er geen apps op zou zetten. Dus mocht u binnenkort overstappen naar een van beide apparaten, dan wilt u ongetwijfeld een account aanmaken om uw toestel van apps te kunnen voorzien. Maar Apple probeert u daarbij wel zo ver te krijgen dat u uw creditcardgegevens invult, ook als u alleen maar gratis apps wilt installeren. Misschien gaat u dit te ver, of heeft u geen creditcard. Gelukkig kunt u met een omweg ook een account aanmaken zonder creditcardgegevens.

13 februari 2012 | Door redactie

Apple hangt het niet aan de grote klok, want in zijn informatiehonger heeft het bedrijf het liefst dat iedereen een account aanmaakt waar creditcardgegevens aan gekoppeld worden. Maar via de ‘achteringang’ blijkt het toch mogelijk een account aan te maken voor het binnenhalen van gratis apps zonder dat u uw kaartgegevens hoeft in te vullen. Tenslotte heeft niet iedereen een creditkaart, en als u van plan bent alleen maar gratis apps te gaan installeren, is het ook niet nodig.

Account zonder creditcard aanmaken

Wilt u dus een account zonder uw kaartgegevens te moeten invullen, ga dan naar de app store. Zoek hier een gratis app uit en tik op Installeer. Nu vraagt het systeem u om uw inloggegevens. U wilt een nieuw account, en dit geeft u dus ook aan. U stelt Nederland in als het juiste land en bevestigt dat u de voorwaarden accepteert. Nu wordt u gevraagd om uw e-mailadres, uw verjaardag en de beveiligingsvraag. Verzin vervolgens een (veilig) wachtwoord. Ga verder: nu wordt er gevraagd hoe u gaat betalen. Hier slaat u de creditcard over en selecteert u het vakje ‘Geen’. U moet wel weer de velden voor e-mail, adres en telefoonnummer invullen. Er verschijnt een controlevenster in beeld. Als de gegevens akkoord zijn, klikt u en vervolgens krijgt u de bevestigingsmail in uw mailbox. Klik hierop en voortaan kunt u via deze inlog gratis apps ophalen.