Lief en iPad met uw collega’s delen

7 maart 2012 | Door redactie

Voor iedere werknemer een iPad van de zaak aanschaffen is een flinke kostenpost voor uw werkgever. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het delen van de iPad met uw collega’s. Maar dan kunnen zij wel zien wat u allemaal doet. Er zijn apps op de markt die het mogelijk maken om verschillende accounts op de iPad aan te maken.

Is de zakelijke iPad die bij u op kantoor ligt voor algemeen gebruik, dan zou het prettig zijn om een eigen account te hebben. De iPad zelf biedt geen mogelijkheden voor het aanmaken van meerdere accounts zoals bijvoorbeeld in Windows het geval is. Gelukkig bestaan er apps waarmee u alsnog uw handelingen op de tablet kunt afschermen voor collega’s.

Afgeschermd surfen op iPad

Zoek bijvoorbeeld in iTunes eens de app Switch op. Hiermee kunt u een eigen account aanmaken voor de browser. De collega die de iPad na u gebruikt kan dan niet zien welke websites u open heeft staan en in principe ook niet uw webgeschiedenis. Ook handig is de app TweetDeck. Met deze app kunt u verschillende Twitter-accounts naast elkaar beheren op de iPad. De Mailboxes-app doet hetzelfde voor Gmail-accounts. En zo zijn er nog meer van dit soort handige apps te vinden in iTunes. Voor Switch, TweetDeck en Mailboxes moet u wel betalen, ze zijn helaas niet gratis.