LinkedIn-profiel collega's bekijken via app

2 september 2015 | Door redactie

Niets zo fijn als even neuzen welke opleidingen en titels uw collega heeft. LinkedIn wordt dan ook vaak gebruikt om profielen van collega's te bekijken. De nieuwe app LinkedIn Lookup speelt daarop in.

Met de nieuwe app LinkedIn Lookup kunt u informatie vinden over uw eigen collega's. Dat is vast handig, want volgens onderzoek van LinkedIn gebruikt maar liefst de helft van de LinkedIn-leden het netwerk om meer over collega's te weten te komen. Maar 38% van de ondervraagden vindt het eigen intranet van de onderneming waar ze werken geschikt om informatie over collega's te vinden. De LinkedIn-gebruikers hebben vaak uitgebreide profielen, en bevatten dus meer informatie, die ook nog eens regelmatig geactualiseerd wordt.

LinkedIn-app niet automatisch getoond op profiel

U kunt via de app niet alleen zoeken op de naam van uw collega, maar ook op functieomschrijving, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Ook als collega's niet via LinkedIn met elkaar zijn verbonden, kunnen ze op Lookup toch elkaars gegevens inzien. Gebruikers kunnen verder hun contactgegevens vermelden op Lookup, zonder dat deze gegevens op hun LinkedIn-profiel worden getoond. Aan uw profiel is dus niet te zien dat u Lookup gebruikt.