Locatie nu ook ‘live’ te delen in WhatsApp

19 oktober 2017 | Door redactie

Het is al langer mogelijk om in een WhatsApp-chat uw locatie te delen. WhatsApp heeft deze optie uitgebreid; vanaf nu kunt u uw locatie ook ‘live’ doorgeven. Een handige dienst, maar het roept ook privacyvragen op.

Uw locatie delen met collega’s of een zakenrelatie in WhatsApp (tool) is toch een soort momentopname. U geeft uw huidige positie door, maar het is voor de ontvanger van het bericht giswerk of u daarna stationair blijft of zich inmiddels alweer heeft verplaatst. Met de nieuwe WhatsApp-functie ‘Live locatie delen’ kunt u op de voet gevolgd worden. U bepaalt zelf of dit voor één uur is (de standaardinstelling), een kwartiertje of zelfs acht uur lang.

WhatsApp-locatie en uw privacy

De nieuwe optie is te vinden op dezelfde plek waar u nu uw locatie deelt: in het bijlagenmenu binnen een WhatsApp-chat. Klik op het vertrouwde ‘Locatie delen’ en u ziet de nieuwe optie verschijnen. Neem goed de voorwaarden door voordat u verder gaat, want ‘live’ een locatie delen heeft natuurlijk consequenties voor de privacy (tools). U kunt het live delen overigens ieder moment weer stopzetten.