Lorem ipsum laat zien wat u te wachten staat

In de wereld van drukkers, vormgevers en grafisch ontwerpers is Lorem ipsum de normaalste zaak van de wereld. Het is dé manier om te kijken hoe een tekst of lettertype eruit ziet op een website of op een poster. Maar ook voor u kan Lorem ipsum een uitkomst zijn.

2 januari 2015 | Door redactie

Lorem ipsum. Als u er al van gehoord heeft, denkt u waarschijnlijk dat u er niets aan heeft. Eigenlijk is het niets meer of minder dan een voorbeeldtekst die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld een lettertype te beoordelen. Als u de simpele code kent om Lorem ipsum in Word tevoorschijn te toveren, zult u zien dat die regelmatig van pas komt. Als u bijvoorbeeld wilt testen of de nieuwe cartridge naar behoren werkt, kunt u Lorem ipsum gebruiken om snel een testdocument af te drukken. Of u heeft een bepaald lettertype op het oog voor een rapport en wilt weten of het er professioneel uitziet. Dan is het handig om snel een tekst te kunnen laten verschijnen in dat lettertype.

Aantal zinnen Lorem ipsum bepalen

Hoe het werkt? Open een leeg Word-document en tik ‘=lorem()’. U ziet meteen de tekst verschijnen. Het is ook nog mogelijk om aan te geven hoeveel alinea’s en zinnen u wilt. Typt u bijvoorbeeld ‘=lorem(2,5)’, dan verschijnen er twee alinea’s die uit vijf zinnen bestaan.