Maakt u al digitale ezelsoortjes?

27 december 2012 | Door redactie

Misschien heeft u wel eens van de apps Pocket, Readability of Instapaper gehoord. Menig Smartphone-bezitter kan al niet meer zonder deze apps. ‘Wat kan ik er dan mee?’ zult u denken. Het antwoord hierop is simpel: het is de elektronische variant van het ezelsoortje in boeken. U kunt met apps als Pocket, Readability en Instapaper webpagina’s opslaan als tekstbestanden, zodat u ze op een later tijdstip kunt bekijken.

Het is u vast wel eens overkomen: u zit in de trein op uw smartphone een artikel op een website te bekijken. Omdat u al op uw bestemming bent aangekomen, sluit u de browser snel af. Later kunt u met geen mogelijkheid meer bedenken hoe die leuke website heette. In zulke situaties kunt u een zogenaamde bookmark-app downloaden. Populaire bookmark-apps zijn Pocket, Readability en Instapaper. Heeft u Pocket, Readability of Instapaper geïnstalleerd, dan kunt u webpagina’s markeren. De app slaat de pagina dan op als tekstbestand. U kunt dat tekstbestand op een ander moment rustig lezen.

Bookmark-apps voor iOS en Android

Pocket, Readability en Instapaper zijn beschikbaar voor smartphones die draaien op iOS en Android. De Windows Phone- of Nokia-gebruiker staat dus helaas in de kou. Wel zijn Pocket en Readability als add-on voor uw desktopbrowser te downloaden.