Mag uw iPhone u de weg naar huis wijzen?

Gebruikers van iOS 7 hebben het al gemerkt: uw iPhone is ineens heel erg geïnteresseerd in de plaatsen die u bezoekt. iOS 7 zorgt ervoor dat de iPhone feilloos weet waar u woont, op welke locatie u werkt en waar u graag luncht. Het toestel weet u zelfs de weg naar huis te wijzen als u verdwaald bent.

23 mei 2014 | Door redactie

 

iPhones die zijn uitgerust met iOS 7 controleren om de haverklap waar u zich bevindt. Na een tijdje weet uw iPhone zo zelfs waar u woont en werkt. Het idee hierachter is dat u bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag naar de tab ‘Vandaag’ in het berichtencentrum kunt gaan om te zien hoe lang de reis naar huis gaat duren. Als u de melding over de reisduur aantikt, krijgt u een kaart met een routebeschrijving naar uw huis te zien. Dat kan goed van pas komen als u een cursus heeft en de route naar huis niet uit uw hoofd kent.

iOS 7 geen routesuggesties laten doen

Toch is het goed denkbaar dat u helemaal niet blij bent met deze goedbedoelde functie. Het is toch een inbreuk op uw privacy. Vindt u het maar niets dat uw iPhone onthoudt waar u vaak komt, neem dan de volgende stappen:

  • Ga naar de instellingen en kies voor ‘Privacy’.
  • Tik op ‘Locatievoorzieningen’, ‘Systeem’ en dan op ‘Veelbezochte locaties’.
  • Hier kunt u ‘Veelbezochte locaties’ uitzetten zodat iOS niet meer bijhoudt waar u graag komt en u geen routes naar huis aanbiedt.