Meerdere selecties tegelijk maken in Word

16 juli 2015 | Door redactie

In de nieuwste versie van Word kunt u eenvoudig meerdere stukken tekst tegelijk selecteren. Bijvoorbeeld om ze te verplaatsen in hetzelfde document of te plakken in een ander document. Dat hoeft u niet in delen te doen.

Als u in een recente versie van Word werkt – en dat doet u ongetwijfeld als zakelijke gebruiker – kunt u met behulp van een simpele toets meerdere stukken tekst tegelijk selecteren. U sleept dan zoals u gewend bent met uw cursor over een tekstdeel. Zorg dat u na het slepen de Control-toets ingedrukt houdt. Vervolgens sleept u over de andere delen tekst die u wilt selecteren. U kunt nu alle delen verplaatsen of bewerken.

Geselecteerde stukken tekst tegelijk bewerken

Als alle stukken geselecteerd zijn, kunt u daar handelingen mee uitvoeren. Bijvoorbeeld knippen, plakken of een andere opmaak geven zoals cursief of vet maken. Houd er wel rekening mee dat u met zo’n handeling alle geselecteerde stukken bewerkt. Het is bij meerdere selecties niet mogelijk om bijvoorbeeld  een stuk tekst te onderstrepen en een ander gedeelte vet te maken; u moet dan alle selecties vet maken of alles onderstrepen.