Merk ‘Office’ gaat per 2023 op in Microsoft 365

3 november 2022 | Door redactie

De benaming van kantoorsoftwarebundel Office gaat definitief veranderen. De nieuwe (mobiele) apps en bijvoorbeeld Office.com zullen opgaan in de Microsoft 365-app. Die nieuwe omgeving krijgt nieuwe functies en onderdelen – zoals Teams en OneDrive – en een nieuwe look, inclusief een nieuw logo.

Vanaf 1 januari 2023 zullen de wijzigingen merkbaar worden. De bredere Microsoft 365-app komt ook beschikbaar voor apparaten die draaien op besturingssystemen Android en iOS. De bekende namen van individuele apps in de bundel, zoals Word, Excel en PowerPoint, blijven gewoon bestaan en zijn los ook nog aan te schaffen. 

Nieuw in de Microsoft 365-app

De nieuwe functies en onderdelen zijn nodig om de toegankelijkheid (denk bijvoorbeeld aan lezen en schrijven voor werknemers met dyslexie) te verbeteren en hybride werken (artikel) te ondersteunen. Zo is werken vanaf elke locatie veiliger. Nieuw is onder andere de apps-module waarmee een werknemer de tools die hij het meest gebruikt kan vastzetten. Ook nieuw is ‘Mijn inhoud’: een centrale plek om zelf gemaakte of gedeelde bestanden te bekijken en te openen, waar die ook zijn opgeslagen. De huidige producten, zoals Office 2021, veranderen niet en zullen ook geen naamswijziging krijgen. Gebruikers hoeven niets te doen voor de naamswijziging van Office naar Microsoft 365. Het nieuwe icoon en de nieuwe naam zullen vanzelf verschijnen. 

Voortaan ook offline verbinding

De apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, zijn offline ook beschikbaar en worden bijgewerkt zodra er online verbinding is. Zo is het mogelijk om e-mails in Outlook, die al in het postvak zitten, te lezen en nieuwe e-mails en vergaderverzoeken op te stellen (tool). Wijzigingen gemaakt in bestanden worden gesynchroniseerd naar OneDrive zodra er opnieuw verbinding is. De prijzen van de abonnementen zullen met de nieuwe benaming niet wijzigen.