Met Skype kunt u met z’n tienen vergaderen

22 september 2010 | Door redactie

Als manager moet u vaak overleggen. Met uw team, klanten of leveranciers. Soms moet u heen en weer reizen om vergaderingen bij te wonen. Dat is tijdrovend, en daarom is een telefonisch overleg vaak een handig alternatief. Met Skype kunt u nu via internet met tien mensen tegelijk vergaderen.

Skype is een voice over IP-programma waarmee u via internet kunt bellen. Dit houdt in dat uw IP-adres wordt gebruikt om spraak te transporteren. Met bellen via internet heeft u geen gesprekskosten, ook niet als u met relaties in het buitenland spreekt. Voorheen kon u met Skype bellen met vier personen tegelijk, maar nu is dat uitgebreid naar tien personen. U kunt dus een virtuele vergadering met tien deelnemers beleggen zonder enige reistijd of reserveren van een vergaderruimte. Blijf dus lekker in uw bureaustoel zitten en vergader gewoon met uw relaties vanachter uw computer.

Call recovery

Let wel: het gaat hier om de niet-definitieve Skype bèta-versie. Het programma kan nu dus nog fouten bevatten. De nieuwe versie van Skype heeft ook de functie ‘call recovery'. Als uw gesprek onverwacht is afgebroken, zorgt Skype er automatisch voor dat de verbinding weer hersteld wordt.