Met sneltoets de cursor weer terugvinden

Grote documenten in Word waar alleen maar tekst in staat, zijn soms moeilijk om te lezen. Ook als u erin aan het werken bent, kan het gebeuren dat u ‘de cursor kwijt raakt’. In de brij van letters, woorden en zinnen, is die niet een-twee-drie terug te vinden.

22 juni 2015 | Door redactie

Als uw cursor onverwacht verspringt in een Word-document, kan het u in een lijvig document aardig wat tijd kosten om de plek te vinden waar u aan het typen was. Een toetsencombinatie kan u dan uit de brand helpen en de cursor weer terugzetten naar de voorlaatste positie. Door simpelweg Shift + F5 in te drukken, kunt u de cursor terugsturen naar de plek waar u gebleven was. Gebruikt u de toetsencombinatie nogmaals, dan gaat de cursor zelfs terug naar de plaats waar u hem de keer daarvoor had geplaatst.

Truc werkt ook in opgeslagen bestand

Jammer genoeg kunt u dit trucje niet eindeloos blijven herhalen; Word onthoudt alleen de laatste paar plekken waar u de cursor heeft geplaatst. Het mooie daarentegen is, dat de truc ook werkt in bestanden die u al heeft opgeslagen. Als u een reeds opgeslagen Word-bestand opent en Shift + F5 intoetst, zult u zien dat ook dan de cursor netjes naar de voorlaatste plek schiet.