Microsoft dringt gebruik Edge op

16 september 2015 | Door redactie

Heeft u Windows 10 geïnstalleerd, dan geeft Microsoft u de aanbeveling om toch vooral de eigen browser Edge als standaardbrowser te gebruiken. En het blijft niet bij een advies, want de instellingen zijn zo aangepast, dat een andere voorkeur wordt overschreven.

In Windows 10 is Edge de standaardbrowser. Gaat u via zoekmachine Bing op zoek naar een andere browser, dan krijgt u eenmalig een melding van Microsoft in beeld dat zij Edge aanraden voor Windows 10. Zo wil Microsoft voorkomen dat u overstapt naar een concurrerende browser. Edge is letterlijk als standaardbrowser ingesteld. De instellingen worden namelijk zo aangepast, dat de voorkeur voor een andere browser wordt overschreven. Microsoft Edge is dan ook speciaal voor Windows 10 ontwikkeld.

Termijn voor browserkeuzescherm verstreken

Geeft u nu in Bing een zoekopdracht met een andere browser, bijvoorbeeld met Chrome of Firefox, dan krijgt u een melding waarin Edge wordt aangeraden. Volgens de woordvoerder van Microsoft is deze melding opgenomen om mensen op een snelle manier een betere ervaring te geven. U krijgt de melding alleen de eerste keer dat u op zoek gaat naar een andere browser. Microsoft kan deze tactiek toepassen omdat de termijn waarin een browserkeuzescherm in Windows moest worden getoond, inmiddels verstreken is.