Microsoft gaat ook Windows 7 afbouwen

Wanneer uw bedrijf heel afhankelijk is van besturingssysteem Windows 7, dan kunt u op dit moment nog steeds systemen aanschaffen waar Windows 7 Professional op voorgeïnstalleerd is. Maar let wel op het beëindigen van de ondersteuningsdatum. Ook voor Windows 7 beginnen de eerste ondersteuningsdata hun einde al weer te naderen.

17 februari 2014 | Door redactie

Windows 7 blijkt net zo’n populair besturingssysteem te zijn als het nog steeds gebruikte Windows XP. En als u nog nieuwe pc’s wilt kopen waarop Windows 7 Professional is voorgeïnstalleerd, dan kan dat ook nog steeds. Het pakket is inmiddels uit de losse verkoop gehaald, maar Microsoft heeft beloofd dat het minstens een jaar van te voren zal laten weten dat ook de voorgeïnstalleerde pakketten uit de handel zullen worden gehaald. U heeft dus nog tijd. Maar houd wel de beëindiging van de ondersteuningsdata in het oog. Op 13 januari 2015 stopt de basisondersteuning voor Windows 7 Service Pack 1. De uitgebreide ondersteuning voor bedrijven loopt dan nog wel door. Na januari 2020 wordt geen enkele versie van Windows 7 meer ondersteund en wordt het gebruik ervan riskant.

Windows 7 voor thuisgebruik

De verkoop van pc’s met daarop de Home-editie – dus Windows 7 voor thuisgebruik – wordt al op 31 oktober 2014 stopgezet. Dit heeft Microsoft bekendgemaakt. Het gaat hierbij om alle Home-versies: Basic, Premium en Ultimate.