Microsoft geeft Microsoft 365 meer functionaliteit

26 september 2017 | Door redactie

Microsoft heeft aangekondigd dat de onlinedienst Microsoft 365 meer functionaliteit krijgt. Onder andere de beveiliging krijgt een sterker accent en de aangekochte diensten Skype en LinkedIn worden beter geïntegreerd in het totale pakket.

Microsoft 365 wordt uitgebreid met een aantal diensten. Deze cloudversie van het Microsoft Officepakket krijgt bijvoorbeeld een extra beveiligingslaag in de vorm van Cloud App Security. IT-beheerders kunnen hiermee per medewerker bekijken en instellen hoe deze met cloudapps werken; wat ze mogen uploaden en downloaden bijvoorbeeld. Hierdoor krijgen organisaties meer controle over het inkomende en uitgaande verkeer; niet verkeerd in deze tijd van cyberrisico’s. LinkedInprofielen (tool) worden gekoppeld aan Outlook, SharePoint en OneDrive for Business. Zo wordt het in die onderdelen mogelijk een LinkedInprofiel direct te bekijken, voorafgaand aan een afspraak bijvoorbeeld. Skype for Business Online wordt opgenomen in Microsoft Teams, de software voor groepschats.

Excel wordt in 2018 slimmer

Verder kondigde Microsoft aan dat Excel begin 2018 ‘slimmer’ zal worden. Het rekenbladprogramma gaat verder kijken dan formules; het zal in staat zijn andere begrippen te herkennen en te duiden. Microsoft geeft zelf als voorbeeld dat Excel dan zal ‘weten’ dat India een land is. Met Insights moet het mogelijk worden patronen te ontdekken (tool) in grote hoeveelheden data.