Microsoft houdt opruiming in Outlook 2013

Stapt uw bedrijf over op Outlook 2013, houd er dan rekening mee dat u sommige oudere bestandsformaten niet meer zult kunnen importeren. Dat heeft gevolgen als er ergens in uw organisatie nog gewerkt wordt met oudere versies van Excel en Word. De documenten die daarmee gemaakt zijn, zal Outlook 2013 niet meer herkennen.

24 december 2012 | Door redactie

Microsoft haalt weer eens de bezem door de oude software en dat ziet u terug in Outlook 2013. In de nieuwste versie van het mail- en agendaprogramma zal geen ondersteuning meer zijn voor bepaalde bestanden die zijn gemaakt in Office 97 tot en met Office 2003. Bestanden die gemaakt zijn in Excel en Word – herkenbaar aan de extensies .xls en .doc – zullen niet meer te importeren zijn in Outlook 2013. Volgens Microsoft werken er nog maar weinig mensen met deze programma’s en wordt het tijd ze af te schrijven. 

Outlook 2013 alleen met Office 2007 of nieuwer

U zult Outlook 2013 dus alleen kunnen combineren met Office 2007 of nieuwer. Ook het importeren van bestanden uit Outlook Express zal met de komst van Outlook 2013 tot het verleden behoren. Instellingen voor VPN zullen niet langer apart in Outlook geconfigureerd kunnen worden en ook aan het delen van agenda’s op Outlook.com zal een eind komen.