Microsoft knoeit met updaten Windows XP

6 januari 2014 | Door redactie

Draait uw bedrijf nog op Windows XP, dan heeft u mogelijk meegekregen dat er sinds november problemen zijn opgetreden met de automatische update. Systemen raken erdoor overbelast en werken wordt bij sommige systemen nagenoeg onmogelijk. Denk niet dat het aan uw bedrijf ligt: het blijkt een probleem dat bij Microsoft ligt.

Sinds de automatische update van november ondervinden veel gebruikers van Windows XP problemen. Er is een fout opgetreden, waardoor een van de sessies van svchost.exe permanent blijft draaien. Hierdoor wordt de processor 100% belast, met als gevolg dat er in feite niets anders meer gedaan kan worden. U kunt dit controleren door op de betreffende computer Taakbeheer op te starten met CTRL-ALT-DEL en dan te kijken bij processen. Op dit moment lukt het Microsoft nog niet om het probleem met de automatische update definitief te verhelpen, maar men is er wel hard mee aan het werk. 

Update Internet Explorer helpt soms

Gelukkig zijn diverse IT’ers zelf al aan de slag gegaan met het probleem van de automatische update in Windows XP. Op de website van Security.nl is een uitgebreide forumdiscussie te vinden over mogelijke oplossingen. Lees dit eens door, want mogelijk staat er een tip in die u uit de problemen helpt. Vooral de update van Internet Explorer helpt wel eens. Sommige forumleden bieden ook een uitgewerkt stappenplan dat bij voor de oplossing van de updateproblemen met Windows XP heeft gezorgd.