Microsoft stopt met veiligheidsupdate IE 10

6 januari 2016 | Door redactie

Gebruikt u Internet Explorer als browser om op internet te komen, controleer dan even of u wel de laatste versie gebruikt. Microsoft brengt na 12 januari 2016 voor IE 10 en oudere versies geen beveiligingsupdates meer uit. Wie niet de nieuwste versie gebruikt, en geen maatregelen treft, neemt dus een risico.

Microsoft doet er alles aan om gebruikers te laten overstappen naar Windows 10. Deze nieuwste versie van het populaire besturingsprogramma heeft browser Internet Explorer ingeruild voor de browser Edge. Maar nog niet iedereen is overgestapt naar Windows 10 en een groot deel surft dus nog steeds met Internet Explorer (IE). Geen probleem, maar dan moet u wel zorgen dat u de laatste versie gebruikt. Microsoft heeft namelijk laten weten om voor IE 10 en oudere versies geen beveiligingsupdates meer uit te brengen na 12 januari 2016.

Wel veilig surfen met Internet Explorer 11 en Edge

Uit metingen van Net Applications zou blijken dat 40% van de gebruikers van Internet Explorer nog geen gebruik maakt van de nieuwste versie van de browser. Deze groep heeft dus nog meer één week om te upgraden naar versie IE 11 of over te stappen op een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome. Want dat laatste kan natuurlijk ook. Alleen enkele oudere versies van IE die onder Windows Server van 2008 en 2012 of Windows Vista draaien, zullen nog beveiligingsupdates krijgen. Wie zeker wil weten dat hij veilig op internet kan, zal IE 11 moeten gebruiken, of de browser Edge van Windows 10.