Microsoft Teams voor Office 365 gelanceerd

9 november 2016 | Door redactie

Microsoft heeft een nieuw element toegevoegd aan cloudapplicatie Office 365, namelijk een chatdienst. Deze heeft de naam Microsoft Teams meegekregen. Maar Microsoft Teams biedt de gebruiker meer mogelijkheden dan alleen een chatfunctie.

Gebruikers van Microsofts Office 365 krijgen een nieuwe optie, namelijk een chatfunctie. Vorige week lanceerde Microsoft namelijk Teams. Deze chatfunctie is in Office 365 geïntegreerd, maar de mogelijkheden zijn uitgebreider dan de naam doet vermoeden. Microsoft meldt er zelf over dat er naast de chatoptie ook werkzaamheden mee gedaan kunnen worden als vergaderingen plannen (tool), notities maken en toegang tot PowerBI (voor business analytics) en Planner. Daarnaast ondersteunt Team bijvoorbeeld Twitter, zodat berichten van een geselecteerd account automatisch ingelezen kunnen worden op het chatkanaal.

Nu als preview beschikbaar 

Op dit moment is Microsoft Team als preview beschikbaar voor alle besturingssystemen. Degenen die al een abonnement hebben op Office 365 kunnen deze activeren bij de instellingen van het Office 365 Admin Center. Voor niet-abonnees is een speciale aanmeldingspagina beschikbaar. Begin 2017 wordt Microsoft Team officieel.