Microsoft werpt zich op als hotspot-leverancier

Nog even en u kunt gebruikmaken van Microsoft-hotspots. Microsoft werkt namelijk aan een app die gebruikers de beschikking geeft over miljoenen hotspots over de hele wereld. De wifi-dienst wordt niet alleen beschikbaar voor Windows (Phone), maar ook voor iOS , Android en Mac.

10 juni 2015 | Door redactie

 Een app waarmee u in een keer uit tien miljoen hotspots kunt kiezen; het duurt niet lang meer voordat het zo ver is. Microsoft werkt namelijk aan een dienst waarmee uw smartphone of tablet gekoppeld wordt aan tien miljoen hotspots in 130 landen. Het is de bedoeling dat u eenmalig moet inloggen bij de Microsoft-dienst en daarna automatisch verbonden wordt met beschikbare hotspots in de buurt.

Skype-gebruikers krijgen de primeur

Microsoft geeft aan dat de hotspot-app op de besturingssystemen Windows, Mac, Android, iOS en Windows Phone gaat draaien. Wel lijkt het erop dat de wifi-dienst in eerste instantie alleen voor Skype-gebruikers beschikbaar wordt gemaakt en later pas voor andere platformen en besturingssystemen. Consumenten moeten betalen voor de wifi-dienst, maar zakelijke Office 365-klanten mogen er gratis gebruik van maken.