Naam nieuwe WhatsApp-functie is Status

21 februari 2017 | Door redactie

De populaire berichtendienst WhatsApp heeft een nieuwe functie gekregen. De naam is Status en het idee erachter is dat er een overzicht van de dag mee gemaakt kan worden. Om dit te doen, kan de gebruiker al dan niet bewerkte foto’s en video’s toevoegen.

In navolging van Snapchat en Instagram heeft nu ook WhatsApp een functie gelanceerd waarmee de gebruiker  een overzicht van zijn dag kan maken en posten. Hij kan hiervoor foto’s en video’s gebruiken die ook bewerkt kunnen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk een tekst of een emoji aan de foto toe te voegen. Afbeeldingen en video’s worden geüpload in GIF-formaat en de gebruiker kan er bestaand maar ook nieuw materiaal voor gebruiken. De dagoverzichten verdwijnen weer na 24 uur en zij kunnen naar keuze gedeeld worden met alle contacten of met een selectie.

Navigatiebalk is aangepast

WhatsApp is al begonnen met de uitrol. Op toestellen die de nieuwe update hebben gehad, is de navigatiebalk van WhatsApp aangepast. De Statusknop is eraan toegevoegd, en de Favorieten zijn niet langer zichtbaar. Het is de tweede wijziging in korte tijd; eerder introduceerde WhatsApp tweestapsverificatie bij het inloggen.