Netwerken via Microsoft Office 2013

30 juli 2012 | Door redactie

De nieuwste versie van Office is het Microsoft Office-pakket 2013. Het pakket speelt in op alle handige sociale snufjes. Zo worden LinkedIn, Yammer en Skype geïntegreerd in Office 2013 en komt er ook een speciale LinkedIn-app voor de Microsoft-software.

Het nieuwste Microsoft Office-pakket kan overweg met de cloud en tablet met touchscreen, maar weet ook raad met social media. De cloud speelt echter de hoofdrol. Zo zal Office 2013 standaard een kopie opslaan in SkyDrive van al uw bestanden. Ook kunt u een abonnement nemen op Office on Demand. Daarmee kunt u de Office-programma’s openen op iedere willekeurige computer met internetverbinding.

Toegang tot Skype en Yammer via Office 2013

Als gebruiker van Office 2013 krijgt u ook toegang tot Skype (internetbellen) en de 'zakelijke Twitter' Yammer (hiermee kunt u een besloten sociaal netwerk creëren). Zo kunt u het LinkedIn-profiel van e-mailcontacten bekijken en eventueel een uitnodiging sturen. Er komt bovendien een speciale LinkedIn-app voor Office 2013. Wat u daar precies mee kunt, wordt binnenkort bekend gemaakt.
Twijfelt u of het de moeite waard is om Office 2013 aan te schaffen, probeer het pakket dan eerst een tijdje uit. De previewversie van Office 2013 is namelijk beschikbaar.