Neuzen bij collega’s met nieuwe app LinkedIn

31 augustus 2015 | Door redactie

Gebruikers van LinkedIn gebruiken het netwerk veelal om de profielen van eigen collega’s te bekijken, zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn. Deze week heeft LinkedIn daarom een nieuwe app onthuld: LinkedIn Lookup, die handig inspringt op deze voorkeur. Gebruikers van LinkedIn kunnen met behulp van de app informatie vinden over hun eigen collega's.

LinkedIn verrichte onderzoek naar de redenen van gebruikers om profielen van hun collega’s te bezoeken, en kwam in elk geval tot de conclusie dat maar 38 procent van de werknemers het intranet van de onderneming waar ze werken geschikt vindt om meer over collega’s te weten te komen. Bijna de helft van de werknemers gaf aan deze informatie liever op LinkedIn te bekijken. LinkedIn-gebruikers hebben namelijk vaak uitgebreide profielen, die zij daarnaast regelmatig actualiseren.

Gegevens LinkedIn-app niet per definitie op profiel

De app biedt een aantal mogelijkheden. Zo kunnen gebruikers hun collega's vinden door te zoeken op naam, functieomschrijving, werkervaring, opleiding en vaardigheden. Ook als collega's niet via LinkedIn met elkaar zijn verbonden, kunnen ze op Lookup toch elkaars gegevens inzien. Gebruikers kunnen verder hun contactgegevens vermelden op Lookup, zonder dat deze gegevens op hun LinkedIn-profiel worden getoond.