Nieuwe gratis virusscanner verblijdt het mkb

25 februari 2015 | Door redactie

Apparaten beschermen tegen malware is vaak geen goedkope aangelegenheid. Goede gratis virusscanners voor bedrijven zijn namelijk dun gezaaid. Voor de liefhebbers, is Avast for Business gelanceerd; een gratis virusscanner die via de cloud werkt.

Bent u op zoek naar een zakelijke gratis antivirusscanner, dan kunt u Avast for Business aan uw lijstje toevoegen. Dit is een antivirusscanner voor het MKB die vanuit de cloud opereert. De sofware staat dus niet op uw server en u beheert het programma via de cloud. U kunt er computers, mobiele apparaten en servers mee beveiligen. De licentie is onbeperkt geldig en er is geen limiet aan het aantal apparaten dat uw mag beveiligen met Avast for Business.

Premiumdiensten voor virusscanner

Zoals te verwachten is alleen de basisversie van Avast for Business gratis. Als u bijvoorbeeld de veiligheid van een firewall wilt of een extra beveiligde omgeving wenst voor uw banktransacties, moet u betaalde premiumdiensten afnemen. Overigens is Avast niet de eerste die een gratis virusscanner voor bedrijven lanceert. Microsoft kwam een paar jaar geleden met gratis software voor kleine bedrijven. Met gratis software neemt u wel een bepaald risico. Zo krijgt u bijvoorbeeld geen ondersteuning bij Avast for Business.