Nieuwe leidraad administratieve software

3 februari 2011 | Door redactie

Op zoek naar een ander softwaresysteem? Raadpleeg dan de nieuwe leidraad administratieve software (versie 3.4.). Deze leidraad is een ‘open standaard’ en is bedoeld om u te ondersteunen bij de keuze voor de juiste administratieve software voor uzelf of uw cliënt.

De eigenschappen van de verschillende administratieve softwaresystemen zullen in de leidraad aan bod komen. U krijgt inzicht in de algemene criteria over beveiliging, bediening, aanschaf, implementatie en ondersteuning. Daarnaast zal de leidraad verder ingaan op de functionele eigenschappen van de verschillende softwaresystemen. U kunt aangeven welke eigenschappen u van belang vindt. Voor de volgende soorten administraties bevat de leidraad functionele eigenschappen: boekhouden, loon- en salaris, personeel, urenregistratie en declaraties, inkoop, voorraad, verkoop, point of sale (kassasoftware), webwinkel, relatiebeheer, leden, projecten en werkorderadministratie. U krijgt zo een goed overzicht van de mogelijkheden van de softwaresystemen en dit zou uw keuze of de keuze van uw cliënt moeten vereenvoudigen.

Elektronische facturen

Naast bovenstaande informatie zal de leidraad in aparte thema's ook aandacht besteden aan het elektronisch factureren en het gebruik van Standard Business Reporting (SBR) en eXtensible Business Reporting Language (XBRL). U kunt de leidraad gratis online opvragen. De leidraad administratieve software zal up-to-date gehouden worden en mocht u suggesties hebben dan kunt u die melden. Het is immers een ‘open standaard'.