Nieuwe transcriptiefunctie Word voor Engelstalige audio

Vanaf nu kan in de online versie van Microsoft Word Engelstalige audio omgezet worden in tekst. Dat kan door direct vanuit Word spraak op te nemen, maar ook door eerder opgenomen audiobestanden te uploaden. Een handigheidje is dat de functie meerdere verschillende sprekers herkent en dit meeneemt bij het omzetten naar tekst.

27 augustus 2020 | Door redactie

De gesproken tekst wordt rechts naast het hoofddocument getoond in Word, wat bewerken en invoegen makkelijk maakt. In Word ingesproken teksten worden opgeslagen als wav-bestand op OneDrive. Geüploade audiobestanden kunnen alleen in tekst worden omgezet als ze van een bepaald bestandstype zijn, namelijk: mp3, mp4, wav of m4a. Nadeel is dat deze geüploade bestanden per maand in totaal maximaal vijf uur aan audio mogen bevatten. Daarnaast zit er een datalimiet aan uploads; ze mogen niet groter zijn dan 200MB per stuk. Voor audio direct opgenomen in Word, gelden deze restricties niet.

Niet geheel foutloos

De nieuwe transcriptiefunctie zal tijd besparen, maar gebruikers zullen de teksten nog altijd moeten nalezen omdat het omzetten naar tekst nog niet geheel foutloos gebeurt.
De functie is beschikbaar voor alle Microsoft 365-abonnees, maar wordt vooralsnog alleen ondersteund door de browsers Chrome en Edge. Ook is de transcriptie alleen van toepassing op audio in het Engels, maar er wordt gewerkt aan ondersteuning in meer talen.

Bijlagen bij dit bericht