Nu echt van deur tot deur in Google Maps-app

19 januari 2015 | Door redactie

Er zijn mensen die het zelfs mét een wegenkaart voor hun snufferd nog presteren om de verkeerde kant op te gaan. Voor deze mensen zonder intern kompas biedt een navigatie-app als Google Maps uitkomst. Google heeft de iOS- en Android-app van Google Maps onlangs aangepast en enkele nieuwe functies toegevoegd.

In de iOS-app van Google Maps kunt u sinds de aanpassing een zogenoemde ‘pin’ plaatsen op de kaart om het begin- en eindpunt van uw reis aan te geven. Het grote voordeel is dat uw routebeschrijving hierdoor een stuk nauwkeuriger wordt. U hoeft namelijk niet meer het exacte adres te weten, maar verschuift de kaart gewoon naar de gewenste locatie. Sinds de update kunt u voor veel grote steden in de wereld ook de actuele weersituatie bekijken. Om deze extra informatie te zien, tikt u op de onderste balk in uw scherm.

Google Maps voor Android ook nieuwe functies

De Android-versie van Google Maps is ook aangepast. Voortaan krijgt u in de zoekbalk bij het zoeken naar een adres ook uw contactpersonen te zien. Daarnaast kunt u uw routebeschrijvingen via de Android-app delen met anderen.