Office-documenten openen in Google Chrome

29 april 2013 | Door redactie

Werkt u al veel samen met collega’s via Google? Dan zult u zeker blij zijn met het nieuws dat u in Google Chrome rechtstreeks Office-documenten kunt openen. Google is druk bezig de versie van Google Chrome te testen waarin dat mogelijk zal worden. U krijgt dan Office-documenten rechtstreeks te zien in de browser.

U bent misschien al gewend dat u in uw browser rechtstreeks PDF-documenten kunt openen. Google werkt nu aan een versie van de eigen browser Chrome waarin datzelfde mogelijk wordt voor Office-documenten. Hieronder vallen niet alleen Word, maar ook Excel- en Powerpoint-documenten. U opent deze dan in een zogenoemde sandbox binnen Chrome, een beveiligd gedeelte. Mochten er kwaadaardige elementen in het Office-document zitten, dan kunnen ze in ieder geval niet hun weg naar de pc vinden. Op dit moment is deze aanpassing te vinden in de bètaversie van Google Chrome

Documenten openen in originele opmaak

Het voordeel is, dat u al deze documenten kunt bekijken in hun originele opmaak. In Google Drive wil dat nog wel eens mislukken. Als u gebruik wilt maken van de aanpassing in Google Chrome bèta, moet u wel een speciale tool downloaden, namelijk de Chrome Office Viewer. U kunt er geen documenten mee bewerken.