Onderonsjes in groeps-chat WhatsApp verleden tijd

29 november 2018 | Door redactie

WhatsApp geeft mensen die in een groeps-chat iets te enthousiast één-tweetjes blijven uitwisselen een eigen podium. Publiekelijke onderonsjes op WhatsApp zijn hierdoor verleden tijd.

Ook u zit waarschijnlijk met meerdere collega’s tegelijk in een app-groep op WhatsApp. Handig om zakelijke mededelingen snel met een groep mensen te kunnen delen. Als andere deelnemers geen tijd of zin hebben om te reageren, wil zo’n groeps-chat echter nog wel eens in een semi-openbaar onderonsje tussen twee kletskousen verzanden. Een nieuwe WhatsApp-functie, binnenkort uitgerold op zowel iOS als Android, moet dergelijke drukke chats met meerdere gebruikers efficiënter en helderder maken.

Verder in privégesprek WhatsApp

Met de nieuwe functie in WhatsApp (tool) kunt u in een groeps-chat een privégesprek starten door op een specifieke reactie van een specifieke gebruiker te reageren. U splitst uw chatgesprek dan als het ware op en gaat deels achter de schermen (in het privégesprek) en deels voor de schermen (in de oorspronkelijke groeps-chat) verder. De eerste een-op-een-reactie krijgt dezelfde uiterlijke vorm als de niet al te lang geleden geïntroduceerde quote-reacties. Dankzij dit citaat weet de ontvanger waarop u precies reageert.