Ontslag om nieuwsgierig profiel op LinkedIn

Let goed op wat u allemaal op uw LinkedIn-profiel plaatst. De zakelijke netwerksite kan plotseling minder onschuldig blijken dan u misschien denkt. Want naast het plaatsen van uw persoonlijke gegevens en uw werkverleden, kunt u ook met één enkel vinkje aangeven dat u geïnteresseerd bent in carrièremogelijkheden. En laat dat nu net zijn wat sommige werkgevers niet willen horen.

12 januari 2012 | Door redactie

LinkedIn heeft al veel mensen zakelijk in contact gebracht. Ook hebben veel werkzoekenden dankzij de site een nieuwe baan gevonden. Maar het is niet alles goud dat er online blinkt. Een profiel op LinkedIn kan in sommige gevallen ook tot ontslag leiden. Zo had een Britse hr-manager de optie aangevinkt dat hij geïnteresseerd was in nieuwe carrièremogelijkheden. Toen zijn werkgever dit onder ogen kreeg, sommeerde hij de werknemer zijn profiel offline te halen. De beschuldiging luidde ‘oneigenlijk gebruik van social media en het online delen van bedrijfsgevoelige informatie’. Het leidde tot een arbeidsconflict met ontslag tot gevolg. De werknemer heeft zijn baas nu voor de rechter gesleept.

Online delen van informatie verstandig?

Nu denkt u misschien ‘zo ver zal het toch meestal niet komen?’. Dat klopt, de meeste werkgevers zullen niet zo heftig reageren. Maar kijkt u nog maar eens op uw eigen LinkedIn-pagina. Grote kans dat u ook in alle onschuld de opties ‘career opportunities’, ‘new ventures’ en ‘job inquiries’ heeft aangevinkt. Wees u dus bewust van wat u allemaal online deelt.