Ook in 2013 viert uw Outlookagenda feest

21 december 2012 | Door redactie

U laat de agenda in Outlook niet ongebruikt. U moet tenslotte afspraken plannen, vergaderverzoeken versturen en herinneringen invoeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u zo’n afspraak of vergadering op een feestdag plant. Zet daarom alvast de feestdagen van 2013 in uw Outlookagenda.

U weet wel dat Pasen ‘ergens in het voorjaar’ valt. Maar op welke datum Pasen in 2013 valt, is u waarschijnlijk een raadsel. Het is dus niet ondenkbaar dat u in Outlook een afspraak plant op een dag die later een feestdag blijkt te zijn. Om gedoe te voorkomen, kunt u het beste alle feestdagen van 2013 automatisch in uw Outlookagenda laten zetten. Ook als u dat al voor 2012 heeft gedaan, kan het zijn dat de dagen voor volgend jaar nog niet in uw agenda staan.

Outlook importeert feestdagen

De feestdagen van 2013 invoegen doet u als volgt: open Outlook 2007 en kies bovenin voor het tabje ‘Extra’. Klik vervolgens op ‘Opties’. In het venster dat zich opent, klikt u op ‘Agenda-opties’ en vervolgens op ‘Feestdagen toevoegen’. Er verschijnt nu een lijst met landennamen. Als u Nederland aanvinkt en op OK drukt, importeert Outlook alle Nederlandse feest- en vrije dagen naar uw agenda. Neem maar een kijkje, ze staan allemaal in de agenda.