Ook offline tekst en foto’s vertalen

31 mei 2016 | Door redactie

Vertaal-apps kunnen heel goed van pas komen als u op zakenreis bent in het buitenland. U kunt deze apps namelijk ook offline gebruiken. Tijdens uw zakenreis kunt u dus teksten en foto’s vertalen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoge roamingkosten.

Met de vertaal-apps van Microsoft en Google kunt u teksten en foto’s vertalen. Dat kan ook zonder internetverbinding; zowel de Translator-app van Microsoft als Google Translate bieden de mogelijkheid om talen te downloaden naar uw smartphone of tablet. Als u bijvoorbeeld tijdens een zakenreis een menukaart wilt vertalen, maar geen wifi-verbinding heeft, kunt u dus Google Translate of Microsoft Translator gebruiken. Dat bespaart uw organisatie flinke roamingkosten. Een taalpakket is namelijk al snel een paar honderd MB groot!

Beperkt aantal talen beschikbaar

U kunt helaas niet iedere taal downloaden naar uw apparaat. Microsoft Translator biedt in totaal veertig taalpakketten aan voor vertalen en downloaden. Google Translate kan twintig talen over en weer vertalen en vier talen één richting op. U kunt zien om welke talen het gaat op de ondersteuningspagina van Google Translate. Beide apps zijn in iTunes (iOS) en Google Play (Android) beschikbaar.