Opera komt met VPN in mobiele browser voor Android

21 maart 2019 | Door redactie

Er zijn meer mobiele browsers dan alleen degene die standaard worden meegeleverd op een Androidtoestel of iPhone. De moeite waard om uit te zoeken, want soms hebben browsers bijzondere functies. Opera heeft sinds kort bijvoorbeeld een VPN-functie.

Goed nieuws voor gebruikers van Opera als mobiele browser. Gebruikers van deze browser hoeven binnenkort geen aparte VPN-app meer te gebruiken als ze veilig willen internetten. Deze functie is al ingebouwd in Opera voor Windows en zal ook beschikbaar zijn in de nieuwe update voor mobiele Androidgebruikers.

Voordelen VPN

Een VPN (Virtual Private Network) biedt diverse voordelen op het gebied van beveiliging (e-learning) en privacy. Zo wordt het IP-adres van de gebruiker veranderd in een virtueel – dus niet het echte – adres en het internetverkeer versleuteld. Dit zijn vooral goede maatregelen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Meestal moet betaald worden voor het gebruik van zo’n dienst. Opera biedt de ingebouwde VPN gratis aan en is hiermee de eerste en enige browser die zijn gebruikers dit biedt. De VPN-functie in Opera zorgt er tevens  voor dat websites uw locatie en apparaat niet kunnen lokaliseren.

In Playstore en App Store

De ingebouwde VPN is al beschikbaar voor gebruikers van de browser voor Windows. Na het downloaden en installeren van de Opera browser, klikt u op Menu -> Settings -> Privacy -> VPN. Daar zet u de switch op ‘On’. Voor mobiele gebruikers zit de VPN-functie in de nieuwste Opera for Android 51. Deze wordt geleidelijk aan per regio geïntroduceerd en is te downloaden via de Playstore.

Bijlagen bij dit bericht

Sterke wachtwoorden
E-learning | VideoCollege 10 minuten