Oude e-mail snel opgespoord in Outlook

17 juni 2011 | Door redactie

Uw inbox in Outlook barst van de e-mails. Af en toe probeert u de boel een beetje te ordenen door e-mails te sorteren en te verplaatsen naar mappen. Maar het blijft toch een beetje vechten tegen de bierkaai. Die grote hoeveelheid mails is vooral vervelend als u een keer een specifiek mailtje moet zoeken.

Door het aantal e-mails in uw Outlook kan het nog knap lastig zijn om een oud mailtje terug te vinden. Nu kunt u natuurlijk zoeken met de standaard zoekfunctie in het programma, maar dat is niet altijd ideaal. U kunt uw e-mail op een veel snellere manier terugvinden. U drukt gewoon tegelijk de toetsen Ctrl, Shift  en F in. Nu verschijnt er een scherm waarin u kunt zoeken. Als u in meerdere mappen wilt zoeken klikt u op ‘Bladeren’. Nu kunt u de mappen aanvinken waar u in wilt zoeken. In het veld ‘Zoeken naar de tekst’ typt u in waar u naar wilt zoeken, en dan bent u klaar om op ‘Nu zoeken’ te klikken.

Ook taken zo gevonden in Outlook

Wat dit zoekscherm extra handig maakt, is dat u niet alleen naar e-mails kunt zoeken. Als u linksboven bij ‘Berichten’ op het pijltje klikt, ziet u dat u van alles kunt opsporen. Bijvoorbeeld contactpersonen, afspraken of taken.