Outlook 2013 ondersteunt .doc en .xls niet

11 januari 2013 | Door redactie

Outlook 2013 heeft niets op met bestanden die gemaakt zijn in Office 2003 en eerdere versies. De nieuwste Outlook zal bestandsformaten .doc en .xls niet kunnen importeren. Alleen Word- en Excelbestanden met als uitgang .docx of .xslx zijn door Outlook 2013 te importeren.

Als u een Word 2003-bestand wilt importeren in Outlook 2013, dan komt u van een koude kermis thuis. Het binnenkort te verschijnen Outlook 2013 kan niet uit de voeten met verouderde bestandsformaten. Daaronder vallen ook .doc en .xls, ondanks het feit dat u ze nog regelmatig tegenkomt. Alle bestanden die zijn gemaakt in oudere versies van Word en Excel – om precies te zijn Office 97 tot en met 2003 – worden dus niet meer ondersteund.

.doc omzetten naar .docx

Om zulke bestanden alsnog te kunnen importeren, zult u extra handelingen moeten verrichten. Een mogelijke oplossing is het bestand zelf omzetten naar de nieuwe standaard .docx of .xlsx. Outlook 2013 ondersteunt daarnaast kommagescheiden bestanden (CSV), dus ook dat is een alternatief voor .xls.