Outlook.com voert aanpassingen door

Maakt u gebruik van Outlook.com, bijvoorbeeld als extra e-mailadres, dan kunt u een aantal verbeteringen van Microsoft verwachten. Het softwarebedrijf heeft aangekondigd dat het maatregelen gaat nemen waarmee u makkelijker uw inbox in Outlook.com kunt beheren en onderscheid kunt maken tussen nieuwsbrieven, aanbiedingen en persoonlijke mail.

20 januari 2014 | Door redactie

Volgens Microsoft kunt u per jaar zo’n 10.000 e-mails in uw Outlook.com-inbox verwachten. Veruit de meeste daarvan bestaan uit nieuwsbrieven en aanbiedingen; rond de 80%. Geen wonder dat het lastig is om de mail eruit te filteren die van ‘echte’ mensen afkomstig is. Microsoft heeft nu een aantal tools in het leven geroepen die het makkelijker moeten maken om uw inbox te ordenen. Zo kunt u uw mail opslaan in categorieën, een serie mailtjes tegelijk weggooien door te vegen, mail zoeken en daarna archiveren, automatisch archiveren en werken met sneltoetsen.

‘Clean out your inbox-week’

De maatregelen van Microsoft komen niet uit de lucht vallen. In de week van 20 januari is het voor de zevende keer de internationale ‘clean out your inbox-week’ . Een mooie gelegenheid om de tools voor Outlook.com te introduceren.