Papierwinkel scannen in een handomdraai

8 mei 2012 | Door redactie

Overal waar u gaat of staat krijgt u te maken met papier. Denk maar aan zakelijke documenten, maar ook aankoopbonnetjes en notitiebriefjes duiken overal en nergens op. Als u deze hele papierwinkel overzichtelijk wilt houden, kunt u deze digitaliseren. En daar is nu een handige nieuwe app voor. Die tovert uw smartphone om in een draagbare scanner. Helemaal handig voor onderweg.

Met de applicatie CamScanner maakt u van uw mobiele telefoon een scanapparaat. De ingebouwde camera op uw toestel kan documenten, notities, bonnetjes maar ook whiteboard-aantekening lezen. De app snijdt de scan bij tot het gewenste formaat en optimaliseert tekst zodat alles goed leesbaar blijft. De afbeeldingen kunt u vervolgens als pdf bewaren en voorzien van ‘tags’ om ze makkelijker doorzoekbaar te maken. De bestanden kunt u vervolgens naar uzelf, uw manager of een collega mailen.

CamScanner voor iPhone en Android

De app is verkrijgbaar voor iPhones en Android-toestellen. Ga naar uw app store om deze te downloaden. Er zijn twee varianten, een gratis en een betaalde. Zoals wel vaker moet u in de gratis versie (CamScanner Free) advertenties dulden. De betaalde variant is reclamevrij.