Pdf-pagina’s knippen en apart opslaan 2.0

17 februari 2011 | Door redactie

Zoals u eerder heeft kunnen lezen, kunt u een selectie van pagina’s uit een pdf-bestand knippen en apart opslaan. Maar als u alleen over gratis pdf-software beschikt, kan het soms lastig zijn om dit te regelen. Wilt u weten hoe u pagina’s uit een pdf-bestand gratis apart kunt opslaan? Dan is de volgende tip voor u.

In het bericht ‘U kunt pdf-pagina's knippen en apart opslaan' kon u lezen op welke manieren u één of meerdere pagina's uit een pdf-bestand kunt kopiëren en apart opslaan. Als gratis variant noemden we de XPS Document Writer van Microsoft. Het voordeel van dit programma is dat het op veel computers standaard geïnstalleerd is. Een nadeel is dat de XPS Document Writer de geknipte pagina's niet als een pdf-bestand kan opslaan. Het nieuwe bestand krijgt automatisch de extensie .xps. U kunt het dan alleen nog bekijken met de XPS Viewer van Microsoft. Dat maakt het lastig om dit soort bestanden te delen met collega's, leveranciers of klanten.

Gratis kopiëren van pdf-pagina's

Om dat probleem te ondervangen, kunt u een (gratis) programma downloaden waarmee u pagina's uit een pdf-bestand apart kunt opslaan. Daarbij kunt u denken aan CutePDF, doPDF en PrimoPDF. Met deze programma's kunt u op precies dezelfde wijze als met de Microsoft XPS Document Writer pagina's uit een pdf-bestand apart opslaan. Het grote voordeel van deze programma's is dat u de geknipte pagina's wél gewoon als pdf-bestand kunt opslaan. Dat maakt het delen ervan een stuk makkelijker.

Via het printmenu pagina's opslaan

In de afbeelding hieronder ziet u hoe u via het printmenu pagina's apart kunt opslaan. Bij het paginabereik geeft u aan welke pagina's u precies wilt kopiëren en plakken. In dit geval zijn dat de pagina's 1 tot en met 4.

2011-02-17 pdf-pagina's knippen met gratis proggies