Plak uw bureaublad vol met herinneringen

12 april 2011 | Door redactie

Wellicht maakt u veel aantekeningen op gele plakbriefjes. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan is de kans groot dat uw bureau onder de gele memo’s zit. Hoewel deze notitiebriefjes handig zijn, maken ze uw bureau rommelig en kunnen ze zoekraken. Tijd voor het digitale notitiebriefje! Dit ‘plakt’ u virtueel op uw bureaublad. Mooie bijkomstigheid is dat ze nooit op kunnen raken.

Het digitale notitiebriefje heeft een aantal voordelen ten opzichte van de papieren tegenhanger. Door de herinnering op het bureaublad van uw computer te ‘plakken’, kunt u deze niet zomaar verliezen. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over briefjes die niet meer plakken of onleesbaar zijn geworden. Het notitiebriefje blijft net zo lang op uw bureaublad staan, totdat u het verwijdert. Ook als u de computer afsluit blijft de notitie gewoon staan.

Plakbriefje standaard bij Windows 7

Werkt u met Windows 7 of Vista, dan zijn de digitale plakbriefjes standaard op uw computer geïnstalleerd. Ga hiervoor naar Start en kies Alle programma’s. Als u nu op Bureauaccessoires klikt ziet u het programma Plakbriefjes staan. Door een snelkoppeling op uw bureaublad aan te maken, is één keer dubbelklikken voortaan genoeg om een leeg briefje te laten verschijnen. De snelkoppeling maakt u als volgt:

  • Klik met uw rechtermuisknop op het bureaublad, kies Nieuw en dan Snelkoppeling
  • Nu vult u bij locatie StikyNot.exe in.
  • Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien.

Mocht u nog met Windows XP werken, dan kunt u het programma gratis downloaden. Als u in de zoekmachine zoekt op de term ‘sticky notes’, komt u de gratis software vanzelf tegen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze website.

Plakbriefjes Windows 7