Presentaties maken kan ook prima met apps

15 maart 2013 | Door redactie

Een paar jaar geleden kon u presentaties alleen achter een pc of laptop maken. Inmiddels kunt u dankzij smartphones en tablets ook zonder pc knutselen aan een presentatie. Daar zijn genoeg apps voor te vinden in de app-winkel. Erg handig voor het benutten van verloren momenten.

Een presentatie kunt u op kantoor in elkaar zetten, of onderweg op de smartphone of tablet. Wel met behulp van apps natuurlijk. Deze apps bieden u veel van de mogelijkheden die presentatiesoftware voor de pc ook biedt.

  • Office2 Plus is een gratis app voor de iPad of iPhone. De kracht van deze app zit in de eenvoud. Er is geen uitgebreid assortiment aan sjablonen, u kunt kiezen uit vier pagina-indelingen. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van animaties of het draaien van afbeeldingen. U kunt de presentatie opslaan op uw iPhone of iPad of direct in de iCloud.

Veel betaalde presentatie-apps

Helaas zijn lang niet alle apps om presentaties mee te maken gratis. Voor de onderstaande apps zult u in de buidel moeten tasten.

  • Een iets uitgebreidere app is de QuickOfficePro voor Android, waarvoor u op dit moment € 13,46 betaalt. U kunt er heel eenvoudig spreadsheets en opgemaakte tekstdocumenten mee maken, maar ook deze app bevat geen uitgebreid assortiment aan sjablonen of animaties. Uw documenten kunt met deze app makkelijk delen via cloud-diensten zoals Google Drive of Dropbox.
  • De Keynote app voor iOS is niet zo uitgebreid als de desktop-versie, maar wel net zo gebruiksvriendelijk. U kunt met deze app in korte tijd een mooie presentatie in elkaar zetten. Handig van deze app is dat u ook bestaande presentaties die al op uw pc staan, via de iCloud kunt bewerken of afmaken op uw iPhone of iPad en andersom. Deze app kost € 8,99.
  • Om bestaande PowerPointpresentaties te bewerken, kunt u de Office 2012: Presentations voor Android gebruiken, die € 7,98 kost. De app is niet bedoeld om compleet nieuwe presentaties mee te maken of om een bestaande presentatie rigoureus om te gooien. Deze app is vooral bedoeld om nog even de laatste spelfouten uit uw presentaties te halen terwijl u onderweg bent naar uw afspraak. U kunt de presentatie ook rechtstreeks afspelen op uw telefoon. Heeft u dus de mogelijkheid om uw telefoon aan te sluiten op de beamer, dan bent u direct klaar.