Professionele notulen met een watermerk

Met een watermerk zien uw Word-documenten er professioneel uit. Zo kunt u het logo van de organisatie als watermerk instellen, zodat dit op de achtergrond (achter de tekst) zichtbaar is. Wilt u de documenten uitprinten om ze te verspreiden, voor een training of een bijeenkomst bij klanten, dan zien ze er meteen professioneel uit..

30 augustus 2013 | Door redactie

Niet alleen geeft u met een watermerk uw Word-documenten een professionele uitstraling, u kunt er ook extra informatie aan toevoegen. Bevat uw document bijvoorbeeld vertrouwelijke informatie, dan kan de tekst ‘Vertrouwelijk’ als watermerk een handige toevoeging zijn.

Een standaard watermerk of een afbeelding

Het instellen van een watermerk gaat als volgt:

  1. Ga naar het tabblad ‘Paginaindeling’ in de menubalk en klik op ‘Watermerk’.
  2. Een menu klapt uit waarin u tussen een aantal standaardopties kunt kiezen. Als u op één van deze opties klikt, verschijnt dat watermerk direct in uw document.
  3. Wilt u het logo van uw onderneming als watermerk, klik dan op ‘Aangepast watermerk’.
  4. Er verschijnt een nieuw venster waarin u kunt kiezen voor ‘Afbeelding als watermerk’ of voor ‘Tekst als watermerk’. Kies voor afbeelding.
  5. Klik op [Afbeelding selecteren...] en selecteer het logo op uw schijf. Klik op [Invoegen].
  6. Als u de optie ‘Wassen’ aanklikt, wordt de afbeelding minder transparant. Als u veel tekst heeft, is dit een goede optie, omdat het watermerk anders veel afleidt.
  7. Bij het dropdown-menu kunt u de grootte van het watermerk aanpassen.
  8. Klik op [Toepassen] als u een voorbeeld wilt zien.
  9. Klik op [OK] als u tevreden bent over het watermerk.