Restaureert u de Startknop in Windows 8.1?

11 april 2014 | Door redactie

Diep teleurgesteld waren gebruikers toen zij ontdekten dat in Windows 8 de Startknop ontbrak. Met de komst van Windows 8.1 keerde de Startknop terug, maar ook weer niet. Als u op de Startknop 2.0 klikt, ziet u niet het startmenu verschijnen, maar het tegels-scherm. Daar kunt u gelukkig iets aan doen.

Zodra bekend werd dat de Startknop een comeback zou maken in Windows 8.1, stonden fans te juichen. In de praktijk bleek het echter tegen te vallen. De Startknop is weliswaar terug in Windows 8.1, het bijbehorende startmenu is nergens te bekennen. Als u erop klikt, krijgt u dus niet een lijst met programma’s te zien, maar komt u in het startscherm terecht.

Startknop leidt naar Apps-scherm

Het is niet mogelijk om hetzelfde menu te zien te krijgen dat in Windows 7 aan de Startknop gekoppeld was­­­­­­. Wel kunt u de knop koppelen aan het scherm waar alle apps op staan – de Windows 8-variant van de lijst met programma’s dus. Daarvoor klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk. Dan selecteert u Eigenschappen, gaat naar tabblad Navigatie en zet een vinkje voor 'De weergave Apps automatisch weergeven als ik naar Start ga'. Als u nu op de Startknop drukt, verschijnt het Apps-scherm.