RSS-feed houdt u op de hoogte van het nieuws

11 mei 2012 | Door redactie

U wilt natuurlijk op de hoogte blijven van relevant vaknieuws. Daarom heeft u waarschijnlijk een aantal handige nieuwswebsites in uw favorieten opgeslagen. In plaats van websites op te slaan, kunt u ook een RSS-feed aan uw browser toevoegen. Met een RSS-feed kunt u in een oogopslag zien welke nieuwe berichten zijn geplaatst op uw lievelingswebsites.

Het kan geen kwaad regelmatig te snuffelen op websites die nieuws bieden over uw vakgebied. U moet uw kennisniveau tenslotte op peil te houden. In plaats van elke ochtend een trits websites af te struinen, kunt u ook een RSS-feed toevoegen aan uw browser. Nadat u dat heeft gedaan verschijnt er een knop in uw werkbalk. Door op die knop te klikken ziet u overzichtelijk het laatste nieuws, zonder dat u naar de webpagina hoeft. De meeste nieuwssites bieden zo’n RSS-feed. U moet wel voor elke website die u in de gaten wilt houden een aparte knop maken.

Abonneren op RSS-feed

U maakt een RSS-feed aan door naar de website te surfen waarvan u de nieuwsberichten in de gaten wilt houden. In de browser Firefox gaat u vervolgens in het menu naar Bladwijzers en dan naar Abonneren op deze pagina. In het scherm dat u nu in beeld krijgt, selecteert u in het dropdown-menu voor Livebladwijzers. In Internet Explorer zoekt u op de website het oranje RSS-icoontje en klikt u hierop. Vervolgens kiest u Abonneren op deze feed, en zet u een vinkje bij Aan de werkbalk favorieten toevoegen. U moet wel de werkbalk favorieten hebben toegevoegd om de feed te kunnen zien. Google Chrome heeft helaas nog geen ingebouwde RSS-reader. U moet hier een speciale plug-in voor downloaden.