Samenwerken weer anders in Word 2013

19 april 2013 | Door redactie

Mogelijk werkt u al met de nieuwste versie van Word of staat uw bedrijf op het punt over te stappen op Office 2013. Het zal u dan opvallen dat er in Word 2013 weer van alles is veranderd. Zo zijn er verbeterde functies toegevoegd die samenwerken in een Word-document makkelijker maken.

De functie Wijzigingen bijhouden kent uw wel. In Word 2013 is het bijhouden van wijzigingen in een nieuw jasje gestoken. Een nadeel van Wijzingen bijhouden in eerdere versies van Word is dat de tekst bijna onleesbaar wordt door alle wijzigingen die u en uw collega’s hebben aangebracht. Word 2013 heeft daar een oplossing voor. Met de functie Eenvoudige markering – te vinden onder het tabblad Controleren – blijft de tekst overzichtelijk, maar kunt u in de kantlijn wel zien waar iets is veranderd. Daar verschijnt namelijk een lijntje. Als u daarop klikt, krijgt u de wijzigingen te zien.

Opmerkingen maken in Word 2013

Ook het toevoegen van opmerkingen aan Word-documenten is anders geworden in versie 2013. Waar iemand een opmerking heeft geplaatst, verschijnt een ballonnetje. Als u daarop klikt, krijgt u alle opmerkingen te zien in chronologische volgorde. Dat is handig als u wilt discussiëren met collega’s over de tekst of er vragen over wilt stellen aan elkaar.