Sharepoint Online gaat gebruikers meer bieden

Bent u gebruiker van SharePoint Online, dan krijgt u meer mogelijkheden om uw werk in de cloud te delen met collega’s. Microsoft heeft aangekondigd dat gebruikers er vooral op vooruit gaan bij het bewaren en delen van documenten via de cloud van SharePoint.

9 september 2013 | Door redactie

Microsoft heeft een paar wijzigingen aan SharePoint Online doorgevoerd. Hierdoor krijgt u als zakelijk gebruiker meer mogelijkheden om met uw collega’s in de cloud aan bestanden te werken. Zo kunt u grotere bestanden in een keer uploaden. Microsoft heeft de grens verruimd van 250 mb naar 2 gb. Een andere prettige aanpassing is het feit dat u voortaan ook .exe- en .dll-bestanden in SharePoint Online kwijt kunt. Heeft u bestanden weggegooid? U heeft nu veel langer de tijd om ze terug te halen, mocht dat nodig zijn. De termijn is opgerekt van dertig naar negentig dagen. Het aantal voorgaande versies van Office 365-bestanden, bijvoorbeeld correctieversies, wordt opgerekt naar tien. 

Aantal site collections gaat omhoog

Er zijn ook veranderingen die alleen zullen gelden voor de grootzakelijke afnemers van SharePoint Online. Zij kunnen in plaats van 3.000 ‘site collections’ – een mappenstructuur – er voortaan 10.000 aanmaken. Voor middelgrote bedrijven (tussen de tien en 250 medewerkers) blijft dit aantal op twintig staan.