SkyDrive en Office gaan beter samenwerken

Office 365 en Office 2013 kunnen uitstekend overweg met een andere dochter van Microsoft: SkyDrive. Een veelgehoorde klacht van gebruikers is dat ze eerst moeten inloggen als zij een link naar een Office-bestand in SkyDrive volgen voordat zij bij het document kunnen. Daar komt nu verandering in; inloggen is niet meer nodig.

13 februari 2013 | Door redactie

Bestanden die u creëert in Office 2013 of cloudbroertje Office 365, kunt u gemakkelijk opslaan in SkyDrive. De link naar zo’n bestand kunt u mailen naar anderen, zodat zij er wijzigingen in kunnen aanbrengen. In eerste instantie moesten ontvangers met een Microsoft-account inloggen bij SkyDrive om het bestand te kunnen bekijken en bewerken. Voor degenen die geen Microsoft-account hadden, betekende dit dat zij dit moesten aanmaken. Omdat dit ergernis opriep bij gebruikers, is inloggen nu niet langer verplicht. U hoeft daarvoor overigens geen update binnen te halen.

Toch laten inloggen bij SkyDrive

Het kan natuurlijk dat u als verzender niet wilt dat iedereen zomaar bij uw bestand kan door op de link te klikken. Daarom is het nog steeds mogelijk om ontvangers te verplichten eerst in te loggen. U moet dan bij het verzenden een vinkje zetten bij Verplicht gebruiker om in te loggen.