Skype geeft uw geheimen makkelijk prijs

5 juni 2012 | Door redactie

U laat op internet een spoor van informatie achter. Het is niets bijzonders als u op één dag informatie zoekt in Google, een bestand opslaat bij Dropbox en het profiel van een relatie bekijkt op LinkedIn. Helaas gaan de bedrijven achter deze diensten niet altijd even netjes om met de gegevens die u achterlaat. Pas bijvoorbeeld op met videobellen via Skype. Uw gevoelige gegevens worden door Skype namelijk te makkelijk afgestaan.

Gevoelige bedrijfsinformatie belandt vandaag de dag makkelijker dan ooit op servers van andere bedrijven. Online opslagdiensten en social media maken het bijna onmogelijk om dit te voorkomen. Nu zal dit geen problemen opleveren zolang uw gegevens goed worden bewaakt. De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft onderzocht bij welke bedrijven uw gegevens het veiligst zijn. Hieruit blijkt dat Skype uw privacy het minst goed beschermt. Wanneer een overheid gegevens opvraagt bij Skype, is dat bedrijf niet bereid om u hierover te informeren of te vechten voor uw privacy.

Twitter zet Skype in hemd

In tegenstelling tot Skype brengt kwetterdienst Twitter het er een stuk beter vanaf. Twitter informeert zijn gebruikers over het verzoek en is bereid om voor zijn rechten op te komen, desnoods bij de rechter. Ook Google, LinkedIn en Dropbox dragen informatie niet zonder slag of stoot over.