Sla standaard e-mails op in Outlook

30 augustus 2019 | Door redactie

Menig werknemer typt meermaals e-mails van dezelfde strekking, bijvoorbeeld naar sollicitanten of klanten. Vaak kiezen werknemers er dan voor dezelfde tekst in een iets andere bewoording te e-mailen. Wie veelgebruikte teksten opslaat in Outlook heeft standaard e-mails voortaan veel sneller verstuurd.

Mocht u vaak e-mails met standaardteksten verzenden, dan zult u waarschijnlijk passages kopiëren uit eerder verzonden berichten. Het vervelende aan die methode is dat u de vorige e-mail moet openen, de tekst moet selecteren en die dan moet plakken in het nieuwe bericht. Om tijd te besparen kunt u veelgebruikte teksten beter opslaan in Outlook, zodat u ze snel kunt invoegen in een e-mailbericht:

  • Open een nieuw bericht, typ de tekst die u wilt opslaan en selecteer die;
  • Nu klikt u op ‘Snelonderdelen’ in het tabblad ‘Invoegen’ en daarna op ‘Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen’;
  • In het scherm dat nu verschijnt, geeft u de tekst een naam en kiest u bij ‘Galerie’ voor ‘Snelonderdelen’. Bij ‘Opties’ selecteert u ‘Alleen inhoud invoegen’. U kunt eventueel ook een beschrijving van de tekst toevoegen als u dit wilt;
  • Klik tenslotte op ‘OK’ om de instellingen op te slaan.

Invoegen in het e-mailbericht

De volgende keer dat u een standaard e-mail wilt versturen, opent u het tabblad ‘Invoegen’ en klikt u op ‘Snelonderdelen’. U ziet nu een voorbeeld van uw tekst in beeld staan. Door hierop te klikken kunt u de tekst invoegen in uw bericht. Zorg wel dat u de muiscursor in het tekstveld plaatst. Als de cursor bijvoorbeeld in het Onderwerpveld staat, kunt u niet op 'Snelonderdelen' klikken.

Bijlagen bij dit bericht